Nagy örömünkre szolgál, hogy a hozzánk érkezők szinte minden esetben megtalálják patikánkban a keresett homeopátiás termékeket, hiszen széles és állandóan bővülő választékkal rendelkezünk.

homeopátia az élő szervezet egyensúlyának (homeosztázisának) helyreállítását célozza meg. A homeopaták (a homeopátia képzett szakemberei) a homeopátiát önmagában vagy kiegészítő eljárásként alkalmazva a szervezet áthangolásával, harmonizálásával próbálják gyógyítani a betegségeket. Ennek a folyamatnak gyakran része a kezelés alatti figyelmes és elfogadó hozzáállás is. A homeopátiás szer feladata az öngyógyító folyamatok beindítása, segítése. A homeopátia holisztikus gyógymód, szándéka szerint nem csak a betegséget, hanem az egész embert gyógyítja.

A homeopátiás szerek természetes eredetűek, növényi, ásványi és állati eredetű alapanyagokból készülnek, sokszoros hígítással és ún. dinamizálással.

Előírás szerint alkalmazva semmilyen mellékhatást nem váltanak ki, nem allergizálnak, a hagyományos gyógyszerekkel egyidejűleg használva nem alakul ki gyógyszerkölcsönhatás.

A homeopátiás szerek a szervezet öngyógyító erőit aktivizálva fejtik ki hatásukat.

Tudnivalók a homeopátiás készítményekkel kapcsolatosan:
  • A homeopátiás golyócskákat el kell szopogatni, vagy a nyelv alá helyezni és ott hagyni elolvadni.
  • Csecsemők, kisgyerekek esetében érdemes egy műanyag kiskanálba vizet tenni és abban feloldani a golyókat.
  • A bevételhez fém eszköz nem használható.
  • Lehetőleg ne érintse kézzel a golyócskákat, mert az csökkentheti a hatásukat!
  • A maximális hatékonyság érdekében a golyók bevétele előtt és után fél-fél óráig kerülje az evést, ivást, dohányzást, fogmosást, rágógumizást, kávézást!
  • Fogmosáshoz lehetőleg mentolmentes fogkrémet használjon és lehetőleg mellőzze az illóolajok (aromaterápia, bedörzsölő szerek, gyógycukorkák) használatát!
  • Ne tegye a szereket mobiltelefon, TV, számítógép, mikrosütő közvetlen környezetébe, fűszerek, erős aromájú anyagok közelébe, valamint hűtőszekrénybe és tűző napra se!
  • A homeopátiás szereket csecsemők, kisgyerekek, várandós és szoptatós anyák is szedhetik.